15 februari 2016
Prenumerera på SFTI

E-fakturering

Ibland ställs enbart krav på att du som leverantör ska kunna skicka e-fakturor. Ofta är det krav på Svefaktura eller SFTI Fulltextfaktura.

Svefaktura

Svefaktura är en elektronisk faktura som skapas i ett elektroniskt format (XML) som många leverantörer använder idag. Svefaktura kan de flesta affärssystem skapa. 2014 har Svefakturan funnits i 10 år. För att skapa en Svefaktura kan du kontakta din affärsystemleverantör för att se om de har någon sådan lösning. Många systemleverantörer har lösningar för att kunna skicka Svefaktura inbyggt från sin affärslösning. Skapar du fakturor på annat sätt kan du använda en virtuell skrivare, en insticks programvara eller skicka över dina fakturafiler till en tjänst som skapar Svefakturor åt dig för att sedan skicka vidare till kunden. Det finns flera systemtjänster på marknaden som har dessa lösningar. I de fakturaportaler (leverantörsportaler) som finns på marknaden erbjuds även det allra enklaste, som innebär att du som leverantör matar in fakturauppgifterna på webben och sedan sänds de till mottagaren av fakturan.

På den så kallade Vita listan finns publicerat de lösningar som har funktionalitet för att ta emot respektive skicka Svefakturor. Det finns fler på marknaden, men de som är publicerade här har genomgått en verifieringsprocess som visar att de följer Svefaktura-standarden. Vita listan

SFTI fulltextfaktura

Fulltextfakturan är baserad på det tekniska formatet EDIFACT. Den kan användas separat eller som en del av affärsprocessen SFTI/ESAP 6.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tipsa:Tack för att du hjälper oss!