Publicerad 18 maj 2022

Ekonomirapporten

Ekonomirapporten ger en sammanfattning av sektorns ekonomi de senaste åren, liksom förväntade utmaningar och konsekvenser av statliga satsningar och reformer som kommuner och regioner åläggs att göra. Vårens Ekonomirapport publiceras den 17 maj.

Ekonomirapporten maj 2022

Den kommande rapporten kommer att fokusera bland annat på hur kriget i Ukraina och flyktingmottagandet påverkar ekonomin i Sveriges kommuner och regioner. Rapporten lyfter också utmaningarna med demografins utveckling kopplat till kompetensförsörjningen inom välfärden.

Ekonomirapporten, maj 2022, PDF Pdf, 2 MB.

Webbversionen av rapporten publiceras inom kort.

Presentation från 17 maj

Tisdagen den 17 maj kl 13.15 presenterades slutsatserna ur vårens Ekonomirapporten i en direktsänd webbsändning med SKR:s ordförande, Anders Knape och SKR:s chefsekonom, Annika Wallenskog.

Presentationen är cirka 30 min lång.

Stödmaterial och infografik

Presentationsmaterial och infografik som används i webbsändningen finns nu för nedladdning.

Presentationer och infografik

Om Ekonomirapporten

Ekonomirapporten belyser regionernas och kommunernas ekonomiska situation och förutsättningar samt den förväntade samhällsekonomiska utvecklingen på några års sikt.

Den kommer ut två gånger per år och är utgångspunkten för regionernas och kommunernas egna prognoser och beräkningar av ekonomi och budget för året.

Informationsansvarig

  • Niclas Johansson
    Sektionschef

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR