Publicerad 1 juni 2023

Ekonomirapporten

Ekonomirapporten ger en bild av kommuners och regioners ekonomi de närmaste åren, liksom deras förväntade behov och utmaningar.

Ekonomirapporten, maj 2023

Ekonomirapporten som släpptes 16 maj 2023 beskriver hur flera snabba, negativa ekonomiska förändringar ger ett bekymmersamt läge i många kommuner och i de flesta regioner. Vårens rapport innehåller även kapitel om vikten av långsiktighet, i såväl kommuners och regioners ekonomiska planering som i statens styrning.

Ladda ner rapporten eller läs direkt

Intervjuer om rapporten

Anders Henriksson, SKR:s ordförande, och Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom, reflekterar kort över rapporten. Filmen är drygt 2 minuter lång.

Se sändningen från presentationen 16 maj

Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom, redovisar rapporten tillsammans med Anders Henriksson, SKR:s ordförande. Filmen är 30 min lång.

Stödmaterial och infografik

Presentationer, stödmaterial och informationsgrafik som användes under webbsändningen finns tillgängliga för nedladdning och vidare användning.

Presentationer, infografik

Se sändning från seminariet 16 maj

Fördjupande webbseminarium rum med experter från SKR:s sektion för ekonomisk analys. Filmen är knappt 2 timmar lång.

Om Ekonomirapporten

Ekonomirapporten belyser regionernas och kommunernas ekonomiska situation och förutsättningar samt den förväntade samhällsekonomiska utvecklingen på några års sikt.

Den kommer ut två gånger per år och är utgångspunkten för regionernas och kommunernas egna prognoser och beräkningar av ekonomi och budget för året.

Tidigare utgåvor av Ekonomirapporten

In English

The summaries, sometimes more sections, are usually translated into English.

The Economy Report, earlier editions in English

Informationsansvarig

  • Madeleine Holm
    Ekonom

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.