30 maj 2024 kl. 13.00-15.00

Erfarenheter från kommunalt trafikstrategiskt arbete

Välkommen till ett seminarium om trafikstrategiskt arbete. Du kommer få ta del av hur tre kommuner arbetar trafikstrategiskt med fokus på processen. Bakgrunden är Handbok för trafikstrategiskt arbete som publicerades december 2022.

Anmäl dig

Målgrupp

Infrastrukturstrateger, trafikplanerare, samhällsplanerare och förtroendevalda inom såväl kommuner som regioner och andra aktörer men även statliga myndigheter, till exempel länsstyrelserna, Boverket, Tillväxtverket och Trafikverket.

Program

13.00–13.10 Inledning

Christoffer von Bothmer, SKR.

13.10–13.30 Processen för trafikstrategiskt arbete

Trafikverket presenterar processen för trafikstrategiskt arbete och de ingående stegen. Hur går det att arbeta med tillgänglighetsfrågor och samtidigt sträva mot en hållbar omställning? Aktuella ämnen kommer bland annat vara analyser, scenarier och mål, men även kopplingen mellan det trafikstrategiska arbetet och kommunens andra strategier, planer och program.

Lina Thölix, Trafikverket.

13.30–13.45 Trafikstrategi Örebro kommun

Örebro kommun har tagit fram en trafikstrategi med inspiration från handbok för trafikstrategiskt arbete. Det har varit ett flerårigt arbete med en parlamentarisk grupp där processen kanske varit lika viktig som produkten. Strategin har varit på remiss och går nu mot beslut, ta del av tankar och erfarenheter från processen.

Per Elvingson, Örebro kommun.

13.45–14.00 Trafikstrategi Jönköpings kommun

Jönköpings kommun presenterar sitt arbete med framtagande av trafikstrategin. Förankringsprocessen av strategin har bland annat inkluderat en bred aktörsdialog och information om trafikstrategiarbetet och trafikplanering i samtliga partigrupper.

Melva Södergård, Jönköpings kommun.

14.00–14.15 Paus

14.15–14.30 Trafikstrategi – Bollnäs kommun

Bollnäs kommun presenterar sin nyligen antagna trafikstrategi, som har skapats utifrån Handbok för trafikstrategiskt arbete. Trafikstrategin tar sin utgångspunkt i hållbar tillgänglighet och omvärldsscenarion vilken i slutdelen har omsatts och konkretiseras i en handlingsplan.

Johan Gunhamre, Bollnäs kommun.

14.30–14.55 Panelsamtal och frågestund

Christoffer von Bothmer, SKR.

14.55–15.00 Avslutning

Christoffer von Bothmer, SKR.

Informationsansvarig

  • Christoffer von Bothmer
    Handläggare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.